Autorijbewijs (B) halen?

Als je autorijlessen wilt gaan volgen om je rijbewijs te gaan halen.

1e autorijles

Als je autorijlessen wilt gaan volgen om je rijbewijs te gaan halen. Dan is DICX autorijschool de juiste keuze. Dicx autorijschool, autorijlessen volgens de RIS methode voor goede gestructureerde rijlessen en een hogere slagingskans.

Wij hanteren bij aanvang van je autorijlessen een intake. Door middel van deze 1e autorijles maken wij een schatting van het aantal autorijlessen wat je naar onze mening ongeveer nodig zult hebben voor het behalen van je autorijbewijs, waarbij wij je adviseren bij jouw eventuele pakketkeuze.

Start van de autorijlessen

Als je start met de autorijlessen, kun je in overleg met je instructeur afspreken hoe vaak je de rijlessen wilt volgen en het spreekt dan ook voor zich dat als je in plaats van één maal per week, bijvoorbeeld twee maal per week de rijlessen volgt, je er ook eerder aan toe zult zijn om examen te doen.

De planning van je rijlessen kun je geheel zelfstandig doen d.m.v. ons online reservering-systeem, waarbij je zelf je rijlessen kunt boeken op de tijden die jou het beste uitkomen. Tevens kun je een app downloaden in de App Store waarbij je eenvoudig op je smartphone je rijlessen kunt reserveren.

Wat klanten zeggen over onze autorijlessen

Dit jaar in 1x geslaagd voor mijn autorijbewijs door de fijne, leerzame en leuke rijlessen. Elke les werd alles rustig en duidelijk uitgelegd, wat je die les ging doen. Ik raad het iedereen aan om bij Dicxrijschool rijlessen te volgen!

Lichelle uit Castricum

Gisteren in 1x geslaagd door Dick! Onwijs bedankt voor je geduld en onwijs goed begeleiding. Ik kijk met een fijn en goed gevoel terug op mijn rijopleiding! Als je met goede begeleiding en met een aardige, geduldige en grappige instructeur wilt rijden, ben je aan het juiste adres! Heel erg bedankt voor alles Dick! Groetjes, Wendy

Wendy Hes uit Castricum

Super rijles gehad bij Dick en John, ben blij om te zeggen dat ik na 1x geslaagd ben! De rij lessen waren goed en duidelijk dit heeft me 100% geholpen met het zo snel halen van me rijbewijs!
Rick Meurs uit Limmen

"Heeft u vragen? Bel ons gerust op 06 50 64 84 99"

Theorie-examen

Als je bij DICX autorijschool je autorijlessen wil gaan volgen, adviseren wij dringend direct met het studeren voor je theorie-examen te beginnen. DICX autorijschool kan je hiervoor een huur-theoriepakket leveren. Lees meer hierover op de Theorie pagina

Ben je al geslaagd voor je theorie-examen? Dan krijg je bij Dicx autorijschool voorrang om te starten met je autorijlessen.

Opbouw van de rijopleiding

Als je kiest voor één van de opleidings-pakketten, dan wordt er op ca. 3/4 van de opleiding een tussentijdse toets afgenomen bij het CBR, hierdoor kun je alvast wennen aan de gang van zaken tijdens het CBR autorijexamen en krijg je te horen op welke punten er nog verbeteringen nodig zijn, waarmee je jouw slagingskans aanmerkelijk vergroot !

Wij werken tijdens je rij-opleiding volgens de RIS methode (Rij-opleiding In Stappen), hiermee doorloop je tijdens je rijopleiding stapsgewijs 4 modules en wordt elke module afgesloten met een toets, De eerste en tweede toets wordt afgenomen door je eigen instructeur, toets 3 (Tussen Tijdse Toets) wordt bij het CBR afgenomen even als het rijexamen (toets 4).

Door de opbouw van de RIS opleiding wordt je optimaal voorbereid voor het examen en nemen je slagingskansen aanzienlijk toe!!! Dat dit ook werkelijk zo is blijkt uit onderstaande gegevens van het CBR.

Uit gegevens van het CBR blijkt dat leerlingen die voor hun eerste examen gebruik hebben gemaakt van een Tussentijdse Toets (TTT), een fors hoger slagingspercentage behalen in de categorie B. Deze leerlingen scoren namelijk maar liefst 14,6 procentpunten hoger dan leerlingen die tijdens het praktijkexamen voor de eerste keer bij het CBR komen. RIS-leerlingen scoren daar bovenop nog eens 4,4 procentpunten hoger.

Praktijkexamen

Een mogelijke verklaring voor de hogere score is dat leerlingen zich ‘zekerder’ voelen op het eerste praktijkexamen als ze een TTT hebben afgelegd. Ze zijn al een keer bij het CBR geweest en weten wat ze kunnen verwachten. Daardoor hebben ze minder last van zenuwen, wat onnodige fouten kan veroorzaken. Voor meer informatie over het praktijkexamen auto ga je naar deze webpagina van het CBR.

Faalangst-examen

Mocht je zenuwen je tijdens het doen van examens je erg “in de weg zitten” of heb je faalangst ? Dan bestaat de mogelijkheid om een speciaal “faalangst-examen” aan te vragen. Overleg met je instructeur of dit in jouw geval een goed idee is.

Het CBR adviseert om de toets af te leggen als de leerling ongeveer tweederde tot driekwart van de rijopleiding achter de rug heeft. Na afloop van de toets krijgt hij van de examinator een adviesformulier mee. Hierop staan dezelfde onderdelen als op het uitslagformulier van het rijexamen.

TussenTijdseToets

De tussentijdse toets (TTT) is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen; het kan de leerling helpen om eventuele nervositeit weg te nemen. Een examinator van het CBR beoordeelt de rijvaardigheid.

Per examenonderdeel brengt de examinator een advies uit. Aan de hand van dit formulier ziet de leerling precies waaraan hij nog moet werken. Samen met de rijinstructeur kan hij dan gericht de rijopleiding afronden.

Exameneisen

Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen. De instructeur rijdt mee. De TTT duurt even lang als een rijexamen. Als de leerling bijzondere manoeuvres in de TTT voor de auto goed uitvoert, krijgt hij vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgend examen.

Autorijlessen vanaf 16,5 jaar *** 2ToDrive *** bij DICX autorijschool

Vanaf 16,5 jaar mogen kandidaten deelnemen aan 2toDrive en kunnen zij rijlessen nemen bij DICX auto-rijschool en mogen zij als ze er klaar voor zijn vanaf 17 jaar het autorijexamen doen bij het CBR. Slaagt de kandidaat voor het examen, dan mag de hij/zij tot zijn/haar 18e verjaardag onder begeleiding autorijden. De begeleider dient dan wel in het bezit te zijn van een begeleiderspas. De volledige informatie o.a omtrent het aanvragen van de pas, is te vinden op www.2todrive.nl

"Heeft u al een rijbewijs, maar gaat u onzeker de weg op? Wij helpen u graag"

Al in het bezit van het rijbewijs en moeite met parkeren? Of moet u een rijtest bij het CBR doen ?

Wij helpen u graag (weer) op weg. Neem contact op via info@dicxrijschool.nl of bel 0650648499

Al in het bezit van het rijbewijs en onzeker op de snelweg?

Wij helpen u graag (weer) op weg. Neem contact op via info@dicxrijschool.nl of bel 0650648499