Externe links

CBR Rijbewijstips
Met deze 16 tips haal jij zeker in no-time je rijbewijs op een goede en veilige manier voor jezelf en andere weggebruikers.


TussenTijdse Toets
Volg je autorijles bij DICX autorijschool dan hoort een tussentijdse toets bij je rijopleiding. Een tussentijdse toets is een soort proefexamen. De toets duurt even lang als een rijexamen en je moet dezelfde dingen doen. Zo kun je alvast wennen aan de examensituatie. En je krijgt tips van een CBR-examinator. Als je de bijzondere verrichtingen goed uitvoert, kun je daarvoor zelfs vrijstelling verdienen voor je rijexamen.


Faalangst rijexamen
Extreem zenuwachtig of last van faalangst? Een faalangstexamen kan je helpen.


Bromfietsrijbewijs
Alle informatie over het halen van je bromfietsrijbewijs. Dicx bromfietsrijschool biedt met haar dochter-rijschool RBD Verkeersopleidingen ook de opleiding voor het scooterrijbewijs aan. Hier vindt je de antwoorden op je vragen.


Theorielessen
Op de website van onze dochter-rijschool RBD Verkeersopleidingen, vindt u de juiste informatie over hoe u zo snel en zo makkelijk mogelijk uw auto, motor, of bromfiets-theorie kunt leren. Als leerling van DICX autorijschool & motorrijschool, krijgt u een korting van maar liefst € 24,-


2ToDrive
Bij DICX autorijschool, kun je vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen. Door 2toDrive kun jij nu al vanaf 16,5 jaar starten met het volgen van rijlessen. Vanaf je 17e mag je het praktijkexamen afleggen voor het rijbewijs B. Tot je 18e mag je rijden onder begeleiding van een coach. Wil jij ook meedoen? Bekijk dan snel Wat is 2toDrive of de Veelgestelde vragen voor meer info.


Het nieuwe rijden
Het nieuwe rijden is door DICX autorijschool volledig geïntegreerd in de rijopleiding en de autorijlessen. Op deze site vind je rijtips en informatie over de nieuwste autotechniek, brandstoffen en bijvoorbeeld ook banden. Met “Het Nieuwe Rijden” kan iedereen zijn steentje bijdragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en veel geld besparen, uiteraard aan brandstof maar ook aan onderhoudskosten en slijtage van je auto.


KNMV
De website van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereninging. Met alle informatie over belangenbehartiging, veiligheid, clubs, toeren, opleidingen, pechhulp, lidmaatschap, verzekeringen en alles wat verder met motorsport te maken heeft. Dick Sassen, de motor-rijnstucteur van DICX motorrijschool heeft bij de KNMV zijn aanvullende KGI instructeurs-diploma gehaald en is daardoor KNMV KGI gecertificeerd motorrij-instructeur en volgt jaarlijks de KGI bijscholingscursussen van de KNMV om zijn instructie-vaardigheden op peil te houden.


Yamaha MT07
De website pagina van Yamaha motoren, waarop je alle informatie vindt over de Yamaha MT07 motoren waarop bij DICX motorrijschool motorrijles wordt gegeven.


DICX rijles reserverings-website
Volg deze link en registreer je als nieuwe leerling. Door als leerling in te loggen op de reserveringswebsite van DICX rijschool, kun je zelf online je rijlessen te reserveren of te annuleren bij de instructeurs van DICX autorijschool of DICX motorrijschool. Je kunt ook klikken op de knop “AANMELDEN” op de homepagina van DICX website, vul je persoonlijke gegevens zo volledig mogelijk in en je ontvangt van ons via de mail een inlognaam en een wachtwoord, waarmee kunt zelf bepalen wanneer en hoe vaak je de rijlessen wilt volgen.


DICX rijles reserverings-app

Met deze App kan je op elk gewenst moment op je telefoon kunt checken of er (last minute) rijlessen beschikbaar zijn. Je kunt in de Appstore of de Android-store de App gratis downloaden voor gebruik op je smartphone. Zoek hiervoor in de Appstore of Android store naar “e-rijschool mobile” (ontwikkelaar: Andrew King)


CBR Motoroefeningen
Kijk hier om te zien welke oefeningen u moet beheersen voor het motorexamen voertuigbeheersing


Motorkleding nodig? Biker outfit Amsterdam.
Als je je motorrijbewijs wil gaan halen ben je bij DICX motorrijschool aan het goede adres, maar heb je uiteraard ook goede motorkleding nodig.

Ga je je motorrijlessen dan volgen bij DICX motorrijschool en ontvang een aantrekkelijke kortingsvoucher van Biker Outfit en je bent verzekerd van minimaal 10% korting bij aanschaf van je motorkleding.


Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990)
Op deze site vindt u alle verkeersregels, verkeerstekens en verkeersborden vindt u hier. Handig om te leren of om uw geheugen eens op te frissen met betrekking tot uw kennis van de betekenis van de verkeersborden.


Triumph motorfietsen
Alles over Triumph motorfietsen en de Triumph Tiger 1050 SE, waarop de motorinstructeur van DICX motorrijschool Dick Sassen de motorleerlingen begeleid tijdens de motorrijlessen.


Motorcentrum Bruurs
Motorcentrum Bruurs is het adres voor verkoop/ onderhoud/ motorkleding/ onderdelen en service, gespecialiseerd in Triumph en B.M.W. motorfietsen.
Het bedrijf bestaat al sinds 1977 en is in die tijd tot op heden een waar begrip geworden in de B.M.W. motorfietsen. Sinds 2003 is Motorcentrum Bruurs exclusief dealer geworden van het befaamde merk Triumph. Motorcentrum Bruurs heeft kwaliteit en service hoog in het vaandel staan.


CBR
De officiële website van het CBR waar u uitgebreide informatie vindt over het CBR, de door DICX autorijschool toegepaste lesmethode “Rijopleiding In Stappen” (R.I.S.) en nog meer interessante zaken die te maken hebben met het behalen van uw rijbewijs.


Bed and Breakfast Brenta
Ga je motorrijden in de Dolomieten en zoek je een goede en kleinschalige Bed and Breakfast voor 2 personen in de Italiaanse Dolomieten? Dan ben je bij Roos Schellings en haar man Flavio aan het juiste adres. In het gezellige plaatsje Cles in de Italiaanse Dolomieten wordt je door Rosa (Roos) in de watten gelegd en voel je je gelijk helemaal thuis. B&B Brenta,Via Castello 7, 38023, Cles, Trentino, Italia.